Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

18.8 C
Pals
Dimecres, 21 maig 2025
- Publicitat -

L’IGP Poma de Girona arriba a les 83.500 tones de producció en la collita més diversa

El cuiner i divulgador Pep Nogué és premiat per la seva defensa del producte local de qualitat i pel compromís amb la difusió dels valors de la Poma de Girona

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona ha actualitzat les previsions de collita per al 2024, amb una estimació de 83.500 tones, xifra que es manté en la línia dels darrers anys. La collita destaca per la diversificació de varietats, amb un creixement moderat de les varietats Golden Delicious i Granny Smith, mentre que altres com la Red Delicious i la Royal Gala han experimentat una disminució respecte a les expectatives inicials.

Girona Fruits (Bordils), Giropoma Costa Brava (Ullà) i Fructícola Empordà (Sant Pere Pescador), les tres empreses productores i comercialitzadores de la poma, destaquen que aquesta última collita s’ha caracteritzat pel gran nombre de fruits que han quallat, el que ha resultat en un calibre de fruit més moderat. Aquestes xifres es van presentar ahir durant l’assemblea anual de socis de la IGP que va tenir lloc a l’Hotel La Costa Beach & Golf Resort de Pals, esdeveniment que va servir perquè el cuiner i divulgador Pep Nogué rebés el premi Poma de Girona com a reconeixement a la defensa del producte de qualitat i pel compromís amb la difusió dels valors associats a la Poma de Girona.

La trobada va comptar amb les intervencions de Jaume Armengol, president de Poma de Girona; Vanessa Peiró, diputada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona; Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya; i Pere Parramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona.

Segons va explicar Jaume Armengol, president de Poma de Girona, durant l’assemblea anual celebrada a Pals, les tres empreses productores estan intensificant la seva aposta per varietats innovadores i adaptades a les noves necessitats del mercat i les condicions climàtiques. Armengol va subratllar que aquestes noves línies de treball tenen com a objectiu principal satisfer les demandes dels consumidors, així com de la gran distribució.

Sostenibilitat i adaptació al canvi climàtic

Durant l’acte, Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia, va posar l’accent en la qualitat i la sostenibilitat de la Poma de Girona, destacant que el sector és un referent en innovació. Altisent va elogiar la capacitat d’adaptació dels productors, que han integrat mesures com el control de plagues, la gestió hídrica amb el sistema Giroreg i la protecció de les plantacions mitjançant pals i malles. A més, va recordar que el 2025, any en què Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia, es promourà aquest producte de manera destacada.

Vanessa Peiró, diputada de Girona Excel·lent, va afegir que la poma és un símbol de la identitat gastronòmica de les comarques gironines. Va reivindicar la importància d’aquest fruit no només com a producte de consum, sinó també com a element que reforça la marca Girona.

Un dels moments destacats de l’assemblea va ser l’entrega del premi Poma de Girona al cuiner i divulgador Pep Nogué. Aquest guardó, que reconeix la seva tasca en defensa del producte de proximitat i de qualitat, s’ha atorgat en edicions anteriors al cardiòleg Ramon Brugada i als germans Roca. Nogué, en el seu discurs, va reivindicar la feina dels pagesos i va destacar la importància de consumir aliments amb identitat i història. “Comprar producte local és una manera de donar suport a la pagesia i a la sostenibilitat”, va dir.

La Poma de Girona no només és un referent en l’àmbit local i català, sinó també en l’escena estatal i internacional. Amb un 36% de la producció de pomes de Catalunya i prop d’un 20% de l’Estat, aquesta indicació geogràfica protegida consolida la seva posició al mercat. Pere Parramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona, va destacar la gran reputació del producte arreu del món gràcies als estrictes controls de qualitat i a les pràctiques sostenibles.

- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 4×26 – 21 maig 2025

TRACKLIST JET – ARE YOU GONNA BE MY GIRL MILES KANE – COME CLOSER THE RACONTEURS – STEADY, AS SHE GOES THE WOMBATS...

Altres notícies