21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Palafrugell fomentarà el comerç local a través de la campanya “Locals amb vida”

La campanya pretén incentivar la utilització de locals buits a peu de carrer.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’Institut de Promoció econòmica (IPEP) ha posat en marxa la campanya “Locals amb vida”, amb l’objectiu de fomentar la implantació d’activitats econòmiques en locals buits, situats a peu de carrer, augmentant així el nivell d’activitat econòmica i millorant la cohesió social.

“Locals amb vida” ofereix subvencions en diferents aspectes relacionats amb l’incentiu del comerç local. Principalment, els ajusts van dirigits a propietaris de locals a peu de carrer buits i que els vulguin posar en lloguer; a persones que tingui un negoci obert i que presenti pèrdues; i a persones que vulguin fer reformes o comprar estoc o maquinària abans de l’obertura d’una activitat econòmica.

Detall de les dues convocatòries de subvencions:

1. Convocatòria de subvencions per a activitats econòmiques (despesa corrent).
La línia 1 és per a persones propietàries de locals comercials situats en planta baixa (segons els carrers de l’annex 1 de les bases) que vulguin mostrar el seu aparador amb el vinil de la campanya Locals amb Vida, amb l’objectiu de llogar el local.

Aquest vinil serà retolat amb la imatge de la campanya i es col·locarà per part de l’ajuntament, que donarà amb espècie aquesta subvenció.

La línia 2 va destinada a empreses que hagin obert a partir de l’1 de gener de 2022 i que fins a 30 de novembre puguin acreditar pèrdues de l’exercici de l’activitat entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022.

L’import de la subvenció serà com a màxim el 50% de les pèrdues que acrediti el sol·licitant fins a un topall de 700€ per beneficiari.

El termini de presentació de sol·licituds s’acaba el 30 de novembre de 2022

2. Convocatòria de subvencions per a activitats econòmiques (despesa d’inversió)
A qui va destinada? a propietaris de locals comercials situats en planta baixa o a persones que tinguin llogat un local i que vulguin fer obres de reforma i/o comprar estoc o maquinària per adequar-lo abans de l’obertura d’una activitat econòmica.

Quines despeses són subvencionables? les despeses d’obres autoritzades amb règim de llicència o comunicació (amb data d’1 de juny de 2022 a 30 de juny de 2023) compra d’estoc i/o compra de maquinària per a l’inici de l’activitat (en aquest cas s’haurà de tenir la llicència d’activitats).
L’import de la subvenció serà com a màxim el 50% del cost justificat fins a un màxim de 5.000€.

El termini de presentació de sol·licituds s’acaba el 31 d’octubre de 2023.

Locals sense vida, IPEP, Ajuntament de Palafrugell

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -