10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Les obres pendents al Baix Empordà abans de les eleccions municipals

A la comarca encara hi ha actives obres com la Plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols o l'Avinguda Espanya a Palafrugell

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A menys de tres mesos de les eleccions municipals, encara hi ha poblacions al Baix Empordà que no han acabat d’enllestir obres i reformes al municipi. Algunes actuacions han començat durant aquesta candidatura, però no s’acabaran a temps per les eleccions. Per això, farem un repàs per les principals obres que es troben en actiu i algunes que restaran pendents al Baix Empordà.

Les obres a Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols és un dels municipis que actualment té més intervencions en marxa als seus carrers, tot i que està previst que acabin abans de les eleccions municipals. La reforma més important és la que té activa a la plaça del Monestir i la de l’Avinguda Juli Garreta. Aquestes obres van començar el 26 de setembre i el 4 d’octubre de 2022, respectivament, i compten amb una inversió de 2.537.297,67 euros. La part més rellevant de l’obra és la plaça del Monestir que es preveu que sigui “l’avantsala del futur Museu Carmen Thyssen“.

En l’actualitat, encara no s’ha pavimentat la plaça, ja que es faran diverses visites durant aquest mes de març a les restes arqueològiques que s’hi han localitzat. Es preveu que les obres, tant a la plaça com a l’avinguda Juli Garreta, acabin durant aquesta primavera.

A Sant Feliu també hi ha una altra reforma destacada en aquesta zona del Monestir. Fa uns mesos van començar les obres a la riera de Sant Amanç i del Monestir. Aquest nou carrer, que portarà el nom de Doctor Martí Casals, connectarà el carrer Hospital amb el del Monestir. Segons la previsió de les obres, pròximament es farà l’obertura d’aquest nou carrer.

L’avinguda Espanya de Palafrugell

Palafrugell també té encara una gran reforma en actiu: les obres de l’Avinguda Espanya. Ja a l’inici estava previst que es fessin les intervencions en tres fases pel seu elevat cost. La primera va començar el 14 de març de 2022; la segona es va licitar el passat mes de gener; i la tercera fase quedarà pendent per la pròxima legislatura. Aquesta és una obra cabdal per la mobilitat d’entrada al municipi i d’accés a la zona de les platges.

Durant la primera fase de les obres es va fer l’adequació entre la plaça Josep Pallach i el carrer Àngel Guimerà. En el cas de la segona fase, es procedirà a l’adequació de l’avinguda Espanya i el nou parc que hi haurà ocupant l’espai de l’antic recinte firal. La tercera fase de les obres encara no se sap quan començarà, tot i això, no serà abans de les eleccions d’aquest 2023.

La reforma a Sant Antoni de Calonge

Va ser el passat mes de setembre de 2022 quan va començar el projecte de reurbanització de l’avinguda de Catalunya a Sant Antoni de Calonge. Aquesta intervenció es farà en un tram d’aquesta avinguda, entre el carrer Fraret i el carrer de la Gambina. L’empresa Aglomerats Girona SA és qui impulsarà les obres, amb 946.000 euros de pressupost i amb una durada de nou mesos.

Les obres s’han fet en dues fases. Durant la primera es va treballar en la zona del costat del mar a la línia de Rigola i el carrer de la Sardana. En la segona part, la reforma s’ha centrat en la part de muntanya, entre els carrers Farret, Sardana i Gambina. A l’inici de les obres estava previst que s’enllestissin en nou mesos, per això, està previst que acabin a principis d’estiu.

El Passeig del Mar a Platja d’Aro queda pendent

Encara no hi ha una data establerta per començar les obres al Passeig Marítim de Platja d’Aro. Després del temporal Glòria, aquesta zona del municipi va quedar greument afectada. Així, el consistori va decidir impulsar un projecte de reurbanització del Passeig del Mar dividit en dues fases diferenciades. La primera contempla les obres que es volen fer per unir el Port d’Aro amb el Passeig Marítim de la Platja Gran. En paral·lel hi ha la creació del Programa Funcional del Passeig Marítim, el que recorre la Platja Gran, que preveu una reforma en diverses fases en aquesta zona.

La construcció del pont, que serà la primera acció impulsada per l’ajuntament es preveu que comenci a principis de la tardor de 2023. En canvi, les obres al Passeig de la zona de la Platja Gran es preveu que comencin l’any 2024. En ser una obra de gran envergadura, l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, afirmava que segurament s’allargaria uns 3 o 4 anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -