14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

Palafrugell és converteix en el municipi amb més risc de rebrot de coronavirus de tot Catalunya

El Baix Empordà ha seguit empitjorant les dades durant la segona onada de la pandèmia del coronavirus arribant a ser de les més afectades de tot Catalunya, on Palafrugell ha arribat a tenir el risc més gran de rebrot

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La comarca del Baix Empordà és de les més afectades per la segona onada del coronavirus a tot Catalunya. El risc de rebrot de la comarca és de 996,47 punts, la cinquena pitjor xifra al territori català. Un dels motius d’aquesta elevada dada és la crítica situació a Palafrugell, actualment el municipi amb el risc de rebrot més alt de tot Catalunya.

Les dades han seguit augmentant aquesta setmana fins a disparar-se als actuals 1.931,76 punts de risc de rebrot de la vila baix empordanesa. De fet, fins i tot la velocitat de reproducció de la malaltia també ha seguit augmentant fins al 2,27, una persona infectada en contagia a més de dues. Seguida de Palafrugell, en segona posició hi ha Salou amb 1.133,44 i seguida de Vic, amb 1.923,70.

El Baix Empordà també ha vist com les seves dades seguien augmentant amb una nova Rt d’1,90, segons les dades publicades aquest divendres per la Generalitat de Catalunya.

En referència a les taxes de PCR positives, les xifres a Palafrugell són alarmants, ja que una de cada quatre proves (25,49%) és positiva. Una xifra molt per sobre de la mitjana de la comarca del Baix Empordà que és de 18,27. A Catalunya, no hi ha cap municipi que tingui una dada tan alta com la de Palafrugell, que està seguida de Salou però amb un 20,17% de proves positives.

Sant Feliu de Guíxols, no gaire millor

L’altre municipi del qual el Departament de Salut disposa de dades és Sant Feliu de Guíxols. Actualment, en una situació millor que la de Palafrugell però també empitjorant. En qüestió de dies el risc de rebrot s’ha disparat fins als 930,98 punts i amb una Rt de 2,11. La vila baix-empordanesa és la vuitena amb les pitjors dades del territori català.

Mesures per aturar el rebrot de coronavirus al Baix Empordà

Per poder frenar la segona onada de coronavirus al Baix Empordà ja s’estan aplicant diferents mesures a la comarca. Una d’elles ha estat impulsada per la Generalitat de Catalunya a l’hora de tancar bars i restaurants i només deixar-los oberts per poder oferir menjar per emportar. Alguns d’aquests espais s’han mostrat partidaris a poder optar a les ajudes que la Generalitat ha facilitat.

Ajudes però que també s’han donat a Palafrugell on de manera solidària la gent ajuda als comerços afectats per la pandèmia del coronavirus. Alguns d’aquests han hagut de tancar com moltes de les activitats culturals i lúdiques que es feien al municipi del Baix Empordà després que l’Ajuntament decidís cancel·lar els diferents actes per evitar més contagis de la COVID-19.

La Plaça Nova de Palafrugell amb els bars tancats a causa de la pandèmia del coronavirus al Baix Empordà | Imatge d'arxiu
La Plaça Nova de Palafrugell amb els bars tancats a causa de la pandèmia del coronavirus al Baix Empordà | Imatge d’arxiu

En altres municipis com per exemple a Calonge i Sant Antoni, de fet, s’ha decidit anul·lar el carnaval de l’any 2021 per evitar contagis. S’han cancel·lat dos actes que arribaven a involucrar més de 5.000 participants en les rues més la gent del públic que celebrava la rua. En canvi, a Sant Feliu de Guíxols, de moment han volgut posposar la celebració del passatge del terror de les festes de Halloween fins d’aquí un mes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -