14.1 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

Més de 450 alumnes s’examinen de la selectivitat al Baix Empordà

Una selectivitat fora de dates habituals i en dues localitats baix-empordaneses que no estan acostumades a ser el centre de les proves d'accés a la universitat, així comença la selectivitat al Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb el canvi de dates per la crisi del coronavirus, aquest dimarts han començat les proves de selectivitat al Baix Empordà. Enguany, els 461 alumnes de la comarca s’han dividit entre instituts de Sant Feliu de Guíxols i de la Bisbal per a fer les proves d’accés a la universitat.

Així doncs, no han anat a Girona com és habitual i de manera excepcional s’han dividit entre dues localitats baix-empordaneses. De fet, n’havien de ser tres perquè Palamós també formava part de la llista inicial però als instituts feien casals d’estiu i aleshores han traslladat els estudiants fins a Sant Feliu de Guíxols, on 253 alumnes s’examinen fins divendres. A La Bisbal en són 208. Un total de 461 al Baix Empordà.

Normalment la selectivitat al Baix Empordà es feia a mitjans de juny però aquesta vegada s’ha decidit fer-la del 7 al 10 de juliol. Afegint un dia més per tal d’evitar concentracions de gent i espaiar els exàmens. Així ho explicava la coordinadora de les proves a Girona, Manuela Hidalgo, a Ràdio Capital a principis de juny.

De fet, entre les altres mesures sanitàries que s’han aplicat aquest any hi ha l’obligatorietat de portar la mascareta fins al moment que es reparteixin els exàmens. Aleshores, els alumnes podran treure’s la mascareta però caldrà tornar-se-la a posar a l’hora de retornar la prova.

La selectivitat al Baix Empordà amb flexibilització d’enunciats

Una altra de les mesures és el criteri de flexibilització dels enunciats dels exàmens. A més a més, s’han introduït puntuacions adaptades per tal de facilitar que tots els estudiants tinguin la possibilitat de tenir la millor nota tot i les dificultats d’aquest curs acadèmic.

Tot i que les proves de selectivitat se celebren aquesta setmana, no serà fins al 27 de juliol quan els alumnes tindran els resultats disponibles.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -