Projecte Rossinyol

Palafrugell participa en el Projecte Rossinyol per vuitè any consecutiu. El projecte consisteix en vuit estudiants universitaris que faran de mentors de vuit alumnes de primària i secundària d’origen estranger. El projecte està impulsat per la xarxa d’universitats europees, en la qual la Universitat de Girona està adherida.

La presentació es va fer el passat divendres al Centre Municipal d’Educació. Va comptar amb la presència de Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; i José Antonio Donaire, Vicerector de comunicació i relacions exteriors de la Universitat de Girona.

El projecte Rossinyol es basa en la relació entre mentors i alumnes. L’objectiu del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social. Els estudiats universitaris ajuden als joves a conèixer Palafrugell, la cultura i afavoreixen la seva integració.

Els estudiants de la universitat es presenten voluntaris, i la UdG els assigna un tècnic que els forma. Al final del projecte, rebran un certificat per la tasca realitzada i se’ls reconeixeran crèdits de reconeixement o de lliure configuració.