15.3 C
Pals
Dijous, 30 novembre 2023
- Publicitat -

El dispositiu de vigilància d’incendis forestals al Montgrí s’activarà aquest dissabte

Ahir es va tancar l'accés motoritzat als camins d'accés al massís i dissabte s'activarà el dispositiu de vigilància en què participa l'ADF Montgrí

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l’ADF Montgrí, activarà aquest dissabte 19 de juny, el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí, que es mantindrà actiu fins al 31 d’agost. Es tracta d’un dispositiu integral que també abasta el massís de l’Ardenya-Cadiretes i les Gavarres, en el qual hi participaran 12 oficials especialistes en prevenció d’incendis que, complementats amb voluntaris de l’entitat, realitzaran tasques de vigilància, conscienciació i primera intervenció.

Els efectius sobre terreny comptaran amb el suport d’una xarxa de càmeres de vigilància d’incendis forestals d’alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d’Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur. El dispositiu de vigilància compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i d’Ullà com a membres de l’ADF Montgrí..

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, ha agraït “els esforços i la implicació dels tècnics i voluntaris de l’ADF en la implementació del dispositiu d’aquesta temporada”. També ha destacat la tasca preventiva que realitzen durant tot l’any, de manera discreta i compromesa, “per mantenir  camins, punts d’aigua i reduir la càrrega de combustible forestal que ajudi a minimitzar l’impacte d’un incendi”. Per una altra banda, demana la màxima prudència a tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi que, aquesta temporada, es preveu molt alt.

Tancament de l’accés motoritzat al Montgrí

Com ja es ve fent les darreres temporades, per tal d’evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, s’ha decretat la restricció del trànsit rodat de vehicles pels camins d’accés al massís del Montgrí. Aquesta temporada, la mesura serà efectiva des d’ahir dimarts 15 de juny i fins a mitjans de setembre, quan les condicions climatològiques ho permetin i hagi desaparegut l’alt risc d’incendi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Museu de la Pesca impulsa una jornada per conèixer els usos de l’hidrogen com energia per descarbonitzar els sectors nàutic i pesquers

Unes 50 persones, professionals dels sectors nàutics i pesquers del municipi i de la Costa Brava, varen assistir a la jornada.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -