27.6 C
Pals
Dilluns, 15 setembre 2025
- Publicitat -

Ceba de Figueres

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Ceba de Figueres és una ceba produïda a l’Empordà que té unes característiques específiques com a conseqüència de les condicions climàtiques i geogràfiques de la zona. El seu sabor és dolç i la seva consistència és tova. És una varietat de cultiu de ceba no híbrida, de bulb subglobós i de forma una mica aplanada. Té la capa externa d’un color rossenc, tirant a lilós, i les capes interiors d’un color més pàl·lid. La Ceba de Figueres és apreciada per la seva dolçor i  la seva textura.

La Ceba de Figueres té propietats interessants per a la salut. Ajuda a eliminar líquids perquè té molt potassi i poc sodi. A més, és rica en vitamines del grup B, com l’àcid fòlic, que són necessàries durant l’embaràs. El magnesi ajuda a un bon funcionament dels intestins, dels nervis, dels músculs i del sistema immunològic.

Tot i que és resistent al fred, necessita temperatures una mica elevades i un temps per formar el bulb. Es fa de planter i s’ha de sembrar entre desembre i gener, tot i que es pot arribar a fer al febrer si el temps acompanya. La ceba seca es cull a l’estiu i la tendra, a l’hivern. Necessita un ambient sec i per això l’Empordà li va bé: tal com diu la dita, “val més de dos dies de vent de tramuntana que una ensulfatada”. Es comercialitza a granel, en caixes de 10, 12 i 15 quilos o en bossa

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -

Mig centenar d’operacions contra el top manta des de l’abril intervenen 139.000 productes, valorats en 26 milions

El delegat del govern avisa les màfies que no permetran que Catalunya sigui "un hub de falsificacions".

Altres notícies