6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

La Policia Local de Palamós denuncia una situació “deplorable” i prepara mobilitzacions

El CSIF ha anunciat que estan preparant mobilitzacions per "revertir aquesta situació que perjudica la salut dels agents i la seguretat de la ciutadania"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Palamós denuncia que treballen en una situació i unes condicions laborals “deplorables“. En un comunicat, el Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assegura que no hi ha prou personal i que “hi ha ocasions en què només pot intervenir una patrulla en el municipi”. Apunten que el 90% dels serveis s’han de cobrir amb una sola patrulla,i que, per això, molts serveis no es poden cobrir de seguida i s’han de deixar per a més tard. A més, fa una setmana uns desconeguts van atacar un cotxe patrulla amb ampolles de vidre quan els agents es dirigien a dissuadir una botellada. Segons explica el Diari de Girona, aquest ha estat el fet que els ha fet dir “prou”.

Segons els agents, la zona on es va produir l’atac al cotxe (la plaça Murada) és un lloc on se solen fer botellades. Per això, el mateix dia dels fets, havien demanat que s’establís un protocol d’actuació per aquestes situacions un cop finalitzat el toc de queda. Asseguren que aquesta petició va ser ignorada i que, a la nit, va tenir lloc l’atac al cotxe patrulla.

Mesos de denúncies

Les queixes de la Policia de Palamós, però, no són cap novetat. Fa temps que els sindicats avisen que hi ha una falta important de personal. Denuncien que no han rebut cap solució per part de l’Ajuntament, i que pateixen una sobrecàrrega de feina. Des del CSIF diuen que això també dificulta “la conciliació laboral i familiar” i que, degut a aquesta falta de personal, es deneguen permisos. Asseguren que això ha portat els agents a l’esgotament, l’estrés i l’angoixa, arribant a provocar baixes mèdiques.

També recorden que la plantilla actual està envallida, amb una mitjana de 50 anys (l’agent més jove té 40 anys). A més, aquest any hi haurà dues jubilacions, i critiquen que l’Ajuntament no convoqui places des de fa anys. La solució proposada per l’Ajuntament va ser contractar interins però la Policia ho veu com un “engany”. Expliquen que els interins no tenen una formació completa, cosa que impedeix que puguin fer moltes tasques.

Mobilitzacions

Els agents de Palamós porten mesos sense fer hores extraordinàries, en forma de protesta. Ara, el CSIF també ha anunciat que estan preparant mobilitzacions per “revertir aquesta situació que perjudica la salut dels agents i la seguretat de la ciutadania”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -