Margic park
La nòria del Màgic Park el dimecres 31 d'octubre

Aquests dies s’està desmuntant el que quedava de l’antic parc d’atraccions Magic Park de Platja d’Aro. Una de les imatges que més tristesa ha generat és l’enderrocament de la nòria que durant anys havia definit el perfil d’aquesta població del Baix Empordà. Tot i els intents de l’Ajuntament de mantenir-la i recuperar-la, la roda quedarà per ferralla després de la demolició del parc.

L’empresa estava disposada a cedir-la gratuïtament a l’Ajuntament. Aquest s’hi havia posat bé. Però segons ha explicat l’alcalde Joan Giraut a Ràdio Capital, han encarregat estudis que han constatat que és inviable restaura-la i que torni a funcionar. I tot i que, en un primer moment, l’Ajuntament s’havia mostrat favorable a mantenir-la en un espai municipal però com a element de record i no lúdic, s’ha descartat perquè preferien que seguís girant.

Giraut ha assegurat que tenen sobre la taula opcions d’empreses que gestionen nòries a diverses ciutats d’Europa.

No ha volgut explicitar el preu que es plantegen pagar, ni el model econòmic que aplicarien. Davant la pregunta de quan esperen culminar el procés, Giraut ha afirmat que “posar terminis és difícil”, que podria estar fet “abans d’acabar l’any”. Dependrà dels resultats de les eleccions.

L’objectiu, “mantennir l’skyline que trenca amb els edificis amb una roda en funcionament”, ha dit Giraut.

Magic Park desaparegut

La setmana passada es va començar a fer l’enderrocament del mític Magic Park de Platja d’Aro. La previsió és que estigui acabada abans de Setmana Santa. Les xarxes socials s’han omplert de vídeos que remarquen, amb tristesa, la desaparició de les atraccions. Sobretot, la famosa roda. Es deixarà el solar preparat perquè s’hi faci un hotel, un espai comercial en el primer soterrani i un aparcament, en el segon soterrani.

El parc va tancar les portes l’11 de setembre del 2017. El procés de desconstrucció s’ha endarrerit per la presència d’amiant a les instal·lacions.