14.5 C
Pals
Diumenge, 9 maig 2021
- Publicitat -

S’inicia el tercer període dels treballs d’aprofitament de la fusta del Montgrí

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La setmana passada es van reprendre les tasques d’aprofitament de la fusta i gestió forestal del massís del Montgrí. L’empresa que se n’ocupa és Lignia Forestal, de l’Escala, a qui se li va concedir la licitació l’any 2013. Aquests treballs que s’han iniciat recentment corresponen a la tercera bianualitat, del 2017 al 2019, de la concessió feta pel consistori de Torroella de Montgrí-L’Estartit. El camp d’actuació de Lignia Forestal serà de 200 hectàrees, i faran una aturada al juny.

Amb aquest pla d’actuació, es pretén fer una millor gestió de la forest i consolidar una millor ordenació del bosc, conservació de la biodiversitat i prevenció d’incendis. En aquest sentit, la regidora per ERC de Medi Ambient, planejament urbanístic derivat, Habitatge i Salut, Sandra Bartomeus, ha recordat en declaracions a Ràdio Capital que els treballs segueixen allò que s’estableix al Pla d’Ordenació Forestal, “una mena de marc guia que estableix la tipologia de forest pública del Montgrí i que estipula les mesures a aplicar per a la prevenció d’incendis”. Bartomeus també ha explicat a l’emissora que la valoració d’aquestes tasques és molt positiva:

Altrament, les tasques de gestió forestal s’estan concretant en una aclarida de plançoneda, al còrrec de l’Abella, per tal que els arbres puguin créixer amb normalitat. El cost d’aquesta feina ascendeix als 21.600 euros, que ha dipositat íntegrament la Generalitat. També s’ha fet una desbrossada i s’ha millorar l’estat arbori de la vall de Santa Caterina. La primera d’aquestes operacions l’ha pagat el consistori torroellenc i el cost de la segona l’ha assumit la Diputació de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 10: 2010

Repassem tot el què ha donat de si el 2010 amb la Mar Coll, Marc Clapés i Miquel Curanta.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -