12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “No podem donar l’esquena a la història, hem de conèixer el que va passar”

Aquest cap de setmana hi haurà el Cicle "La  Guerra Civil a Palamós: història i memòria", centrat en la Guerra Civil amb experts de diversos àmbits.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest cap de setmana hi haurà el Cicle “La  Guerra Civil a Palamós, història i memòria”, centrat en la Guerra Civil amb experts de diversos àmbits. L’objectiu, tal i com ha explicat Alexandre Weltz, llicenciat en antropologia social i cultural i autor del llibre “Palamós Desaparegut”, és fer tres conferències i visites guiades.

Alícia Genís parlarà també de la bateria de costa, que tindrà un enfoc més comarcal, i també hi haurà una xerrada i una visita sobre els bombardejos i els seus efectes a Palamós.

L’últim dia del cicle, parlaran de com es conserva el patrimoni i el memorial d’aquest període i com es divulga. En aquest sentit, ha destacat la importància de la memòria històrica.

Per sobre de tot, ha explicat que és important conèixer-la bé. Palamós no va ser un front actiu de la guerra, però sí que va estar-ne a la rereguarda i va patir les conseqüències. A més, fou un possible punt d’entrada de mercaderies i municions, i també van arribar nens i famílies d’altres llocs que havien patit els efectes més directament que es van repartir per diversos pobles del Baix Empordà.

Les persones que ho vulguin s’han d’inscriure a les activitats prèviament per poder assegurar totes les mesures de seguretat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -