23.2 C
Pals
Divendres, 18 juny 2021
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “No podem donar l’esquena a la història, hem de conèixer el que va passar”

Aquest cap de setmana hi haurà el Cicle "La  Guerra Civil a Palamós: història i memòria", centrat en la Guerra Civil amb experts de diversos àmbits.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquest cap de setmana hi haurà el Cicle “La  Guerra Civil a Palamós, història i memòria”, centrat en la Guerra Civil amb experts de diversos àmbits. L’objectiu, tal i com ha explicat Alexandre Weltz, llicenciat en antropologia social i cultural i autor del llibre “Palamós Desaparegut”, és fer tres conferències i visites guiades.

Alícia Genís parlarà també de la bateria de costa, que tindrà un enfoc més comarcal, i també hi haurà una xerrada i una visita sobre els bombardejos i els seus efectes a Palamós.

L’últim dia del cicle, parlaran de com es conserva el patrimoni i el memorial d’aquest període i com es divulga. En aquest sentit, ha destacat la importància de la memòria històrica.

Per sobre de tot, ha explicat que és important conèixer-la bé. Palamós no va ser un front actiu de la guerra, però sí que va estar-ne a la rereguarda i va patir les conseqüències. A més, fou un possible punt d’entrada de mercaderies i municions, i també van arribar nens i famílies d’altres llocs que havien patit els efectes més directament que es van repartir per diversos pobles del Baix Empordà.

Les persones que ho vulguin s’han d’inscriure a les activitats prèviament per poder assegurar totes les mesures de seguretat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Alfred Garcia torna el 25 de juny amb ‘Praia dos Moinhos’

Alfred Garcia ha compartit la portada del seu nou senzill que portarà per nom “Praia dos Moinhos’ i que arribarà el proper 25 de juny. El títol del disc fa referència a una platja portuguesa i la connexió que s’estableix la coneixerem a través de la seva lletra. El cantant català segueix amb la promoció…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -