21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

La Setmana Santa al Baix Empordà: balanç de multes, moviment i segones residències

Aquesta Setmana Santa ha estat radicalment diferent a la que els municipis del Baix Empordà estan acostumats.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La Setmana Santa al Baix Empordà: balanç de multes, moviment i segones residències
Loading
/

Aquesta Setmana Santa ha estat radicalment diferent a la que els municipis del Baix Empordà estan acostumats.

A Palafrugell, durant el període de Setmana Santa, la Policia Local ha comptat amb la col·laboració d’un dron i ha denunciat 140 persones en 34 controls a les entrades i sortides del municipi en els quatre dies de Setmana Santa. Hi ha hagut 1.541 persones identificades i 1.439 vehicles controlats. Entre aquestes denúncies es troba la detenció d’un veí de Pals per Desobediència al Reial Decret i alcoholèmia penal (0,74mg/l), que circulava amb una motocicleta sense assegurança, sense ITV i amb el permís de conduir caducat. També es va denunciar a set persones que estaven fent una celebració dins un domicili del carrer de la Tarongeta i d’altra banda s’han detingut dues persones per temptativa de robatori en un establiment del carrer Cavallers. Josep Piferrer, l’alcalde, ha fet declaracions a Twitter valorant aquesta Setmana Santa, destacant la feina “impecable de coordinació” de la feina que han fet des de Benestar Social amb la gent gran i la gent més necessitada.

El balanç de les multes posades per part d’agents policials als municipis de la Vall d’Aro (Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols) degut a l’incompliment del confinament supera la xifra de 280. Des del dilluns i fins aquest diumenge, s’han intensificat els punts de control a aquestes localitats davant l’alerta que podien arribar persones amb segona residència.

Si ho desglossem, a Castell-Platja d’Aro s’han interposat 148, a Santa Cristina d’Aro 38 i a Sant Feliu de Guíxols s’ha superat el centenar, tal com informa Ràdio Platja d’Aro. De fet, a Castell-Platja d’Aro s’han aturat un total de 1.843 vehicles i 1.923 vianants.

D’altra banda, la Policia Local de Santa Cristina d’Aro va expressar la seva incredulitat per Twitter, ja que el passat dijous van aturar a dos nois de Reus que “venien a veure a un amic” de la localitat cristinenca. L’alcaldessa Lourdes Fuentes ha explicat que la policia ha augmentat els controls.

Per cert, la Policia Local de Santa Cristina d’Aro ha fet un vídeo amb drone sobre el confinament dels cristinencs i cristinenques arran de l’estat d’alarma que ha publicat també aquesta Setmana Santa.

D’altra banda, tal i com van informar la Subdelegació del govern espanyol a Girona, els dos bisbalencs Joan Ramírez Bernat Jaumandreu  als qui el tancament de fronteres motivat pel Covid-19 havia enxampat a Cusco, van arribar diumenge a Lima i podrien tornar a Espanya avui mateix dia 14 d’abril o com a màxim el proper dia 18.

Sant Feliu de Guíxols ha posat un centenar de denúncies en tres dies a persones que s’havien saltat el confinament i havíen accedit al municipi per anar a segones residències.

L’Ajuntament va reforçar amb tanques alguns punts de la ciutat per impedir el pas i la policia local va iniciar un dispositiu de control aleatori per evitar les burles cap al confinament i, malgrat això, s’han produït. Se n’han denunciat un centenar en tres dies. També s’ha establert un control d’ “Operació sortida” per poder controlar les persones que tornin avui a les seves primeres residències. Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols, ha explicat a Ràdio Sant Feliu com està funcionant aquest operatiu:

L’alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Jordi Colomí, ha dit a Ràdio Capital que aquesta ha estat “la pitjor setmana de la història turística del municipi”, i que ja pensen en l’estiu i allargar la temporada el màxim possible. També ha dit que el que és positiu és que hagi estat la primera vegada que ha estat així de buida i que esperen que sigui l’última.

Pel que fa a les segones residències, ha explicat que “estan satisfets” perquè la gent “ha estat responsable”. De fet, la Policia Local de Torroella de Montgrí-l’Estartit només ha denunciat una persona que s’havia saltat el confinament per l’Estat d’alarma pel coronavirus i ha anat a una segona residència durant els festius de Setmana Santa.

A Pals, l’alcalde Carles Pi ha dit que no han detectat un increment significatiu de persones que hi hagin pogut anar per Setmana Santa. Al llarg d’aquests dies, la Policia Local ha fet diversos controls i han identificat un total de 253 persones, de les quals 4 han estat denunciades.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -