11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Sabíeu que els Ocells estan redescobrint la Pletera ?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Al Parc Natural del Montgrí illes Medes i Baix Ter hi ha una gran diversitat d’ocells, en part deguda a la gran diversitat d’hàbitats que formen el Parc. Concretament s’han observat més de 310 espècies d’ocells, la qual cosa representa el 75% de tots els ocells de Catalunya. I segons l’ornitòleg local Albert Burgas s’han identificat 123 espècies d’ocells com a nidificants. Cal destacar que a l’hivern podem observar més espècies d’ocells que a l’estiu. Concretament s’han comptat 134 espècies d’ocells hivernants.

La Pletera es un espai molt important dins del Parc Natural i amb la seva restauració amb el projecte LIFE-PLETERA està adquirint un potencial enorme. La creació de basses de diferents nivells i fondàries està permetent que molts ocells vagin descobrint-la com a zona de repòs durant la migració i la recuperació de les dunes i la rereduna està creant una zona de gran interès per la nidificació.

El Corriol camanegra es l’ocell més representatiu de l’ambient de platges i dunes del Parc Natural, i aquest any 2017 ha estat el millor any per aquesta espècie en els últimes dècades. Però a la Pletera tenim altres ocells rellevants com son els limícoles que son el grup d’ocells de potes curtes i bec de mides diferents, molt especialitzats en cercar petits animals amagats dins del fang. Aquests petits ocells fan grans migracions. A la tardor (entre agost i octubre) volen del nord cap al sud, fugint del fred. A la primavera (entre març i maig) es desplacen del sud cap al nord buscant zones per criar. Al llarg dels seus esgotadors viatges necessiten zones on descansar i alimentar-se. Els aiguamolls del baix ter son un bon lloc per aquests ocells, ja que fan d’estació de servei perquè puguin parar a descansar i recuperar forces.

A aquestes zones humides també trobarem molts altres ocells com les cigonyes, grues, flamencs, ànecs, blauets i cames llargues.

Us animeu a anar-hi amb els prismàtics, a veure quants ocells podeu identificar?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

És comú per a escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure i posa el focus en l'educació emocional
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -