8.1 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Sabíeu que els Ocells estan redescobrint la Pletera ?

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sabíeu que els Ocells estan redescobrint la Pletera ?/

Al Parc Natural del Montgrí illes Medes i Baix Ter hi ha una gran diversitat d’ocells, en part deguda a la gran diversitat d’hàbitats que formen el Parc. Concretament s’han observat més de 310 espècies d’ocells, la qual cosa representa el 75% de tots els ocells de Catalunya. I segons l’ornitòleg local Albert Burgas s’han identificat 123 espècies d’ocells com a nidificants. Cal destacar que a l’hivern podem observar més espècies d’ocells que a l’estiu. Concretament s’han comptat 134 espècies d’ocells hivernants.

La Pletera es un espai molt important dins del Parc Natural i amb la seva restauració amb el projecte LIFE-PLETERA està adquirint un potencial enorme. La creació de basses de diferents nivells i fondàries està permetent que molts ocells vagin descobrint-la com a zona de repòs durant la migració i la recuperació de les dunes i la rereduna està creant una zona de gran interès per la nidificació.

El Corriol camanegra es l’ocell més representatiu de l’ambient de platges i dunes del Parc Natural, i aquest any 2017 ha estat el millor any per aquesta espècie en els últimes dècades. Però a la Pletera tenim altres ocells rellevants com son els limícoles que son el grup d’ocells de potes curtes i bec de mides diferents, molt especialitzats en cercar petits animals amagats dins del fang. Aquests petits ocells fan grans migracions. A la tardor (entre agost i octubre) volen del nord cap al sud, fugint del fred. A la primavera (entre març i maig) es desplacen del sud cap al nord buscant zones per criar. Al llarg dels seus esgotadors viatges necessiten zones on descansar i alimentar-se. Els aiguamolls del baix ter son un bon lloc per aquests ocells, ja que fan d’estació de servei perquè puguin parar a descansar i recuperar forces.

A aquestes zones humides també trobarem molts altres ocells com les cigonyes, grues, flamencs, ànecs, blauets i cames llargues.

Us animeu a anar-hi amb els prismàtics, a veure quants ocells podeu identificar?

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies