“Aquest estiu podrem tenir problemes d’aparcament a Palamós”

Al Govern i Oposició de Ràdio Capital, Josep Coll retreu a l’alcalde Lluís Puig que no s’hagi fet previsió

- Publicitat -

La reforma del Passeig Marítim a Palamós ha estat un dels punts claus del primer programa d’enguany del Govern i Oposició. Els dos polítics, l’alcalde per Esquerra Republicana (ERC) Lluís Puig, i el socialista Josep Coll, cap de l’oposició, han analitzat l’actualitat municipal als micròfons de Ràdio Capital de l’Empordà.

Durant el programa que es pot veure en vídeo i escoltar en àudio al web de l’emissora, els dos polítics discrepen però també es mostren en sintonia en diferents temàtiques. 

Un dels que ha generat més rebombori al municipi de Palamós recentment és el nou projecte urbanístic del Passeig Marítim. Els ciutadans han tingut l’oportunitat de decidir com volen que sigui. 

Una oportunitat que Josep Coll ha celebrat però ha volgut remarcar la difícil situació en la que es troba la zona del passeig i el port de Palamós. Al cap i a la fi, ha explicat, l’àrea depèn de tres administracions diferents. 

Tot i això, una de les crítiques del regidor Coll ha estat les places de pàrquing que desapareixeran aquest estiu a causa de les obres. 

Malgrat que l’alcalde Lluís Puig ja han dit que ja estaven buscant alternatives.

Coronavirus i l’hospital de Palamós

Amb l’arribada de la pandèmia, l’hospital de Palamós ha estat en boca de tothom. Punt neuràlgic del coronavirus al Baix Empordà i sobretot la suspensió de diverses operacions. 

Ara l’hospital s’ha quedat petit i ja fa temps que s’està intentant ampliar les instal·lacions. Tot i això, fins ara no s’ha aconseguit i ara és moment de canviar-lo d’ubicació. 

Però, encara que avui en dia es digui Hospital de Palamós, no significa que el centre sanitari segueixi al municipi que li dona nom. 

Però Puig ressalta que ara és moment de buscar un nou indret dins de la pròpia població. 

Un indret que se sabrà en les properes setmanes, ha explicat l’alcalde Lluís Puig durant el Govern i Oposició de Ràdio Capital. 

Però l’arribada del coronavirus no només va impactar de ple l’hospital, sinó també administració pública. Un dels grans errors, tot i haver facilitat diverses ajudes econòmiques, va ser el llançament d’una pàgina web. Una web que no funcionava.

Encara que no funcionés l’infraestructura, la idea era poder ajudar als comerços locals a competir amb grans empreses internacionals.

Ara bé, tan l’alcalde com el cap de l’oposició han reconegut la feina per promoure econòmicament el municipi de Palamós. De fet, Puig ha destacat que mentre el primer any de la pandèmia en van aprendre i al segon van ser més àgils i ara ja haurien de venir ajudes directes d’altres òrgans públics.

Port de Palamós i el turisme palamosí

La importància del port a Palamós és tan gran que durant el Govern i Oposició de Palamós, el tema va sortir dues vegades. La primera en referència al passeig marítim però la segona pel que fa al turisme. 

Una de les demandes del consistori i dels grups de l’oposició és que el port de Palamós esdevingui un port Schengen.

Malgrat la insistència de l’ajuntament palamosí, l’oposició retreu a la Generalitat que no s’assegui amb el ministeri pertinent. 

Com també crítica a l’equip de govern local. 

Un comentari que Lluís Puig no troba correcte.

Però, els dos polítics estan d’acord en l’interès però discrepen en com s’està gestionant. 

Preguntats per la sostenibilitat que significarà ampliar el port de Palamós a un port d’entrada Schengen, el batlle palamosí ha explicat que el municipi serà la seu del MedCruise aquest maig. Un dels objectius d’aquest congrés serà la sostenibilitat econòmica i mediambiental ja que preocupa al sector. 

Una repercussió econòmica que també està relacionada amb el nombre de turistes que el municipi del Baix Empordà rep cada estiu. 

La Gamba de Palamós és un dels principals reclams de la localitat però ara és moment de desestacionalitzar el turisme i això, passa per tres grans camps, explica l’alcalde. 

Una desestacionalització que Josep Coll, regidor del PSC i cap de l’oposició a Palamós comparteix. Però ell centralitza el futur palamosí en una única línia. 

Política que no desgasta el poble

Ni el cap de l’oposició Josep Coll, ni l’alcalde Lluís Puig, han confirmat si seguiran al capdavant dels seus partits polítics i si es presentaran a les eleccions municipals 2023. Tot i això, recentment, Coll va fer una entrevista a Ràdio Palamós on demanava acords de govern transversals. 

L’objectiu, com explica al Govern i Oposició no és fer mal al govern municipal, sinó fer crítiques constructives. 

Una opinió que comparteix Puig perquè el seu equip polític van actuar de la mateixa manera quan estaven a l’oposició.

I per aquest motiu sempre estan oberts a comentaris positius per part dels membres del partit socialista.

Recentment, el consistori palamosí va aprovar els pressupostos pel 2022 amb majoria absoluta. Tots els regidors d’Esquerra Republicana, en tenen 10, van votar-hi a favor, mentre tota l’oposició en bloc va votar-hi en contra. 

Puig creu que malgrat tenir una majoria, mantenen el tracte amb les altres forces polítiques que quan havien de pactar amb els altres partits. 

Tot i això, el regidor Coll demana a l’alcalde que tenint en compte els regidors dels que disposen hauria de treballar per l’excel·lència. 

Mentre els dos polítics han estat molt d’acord en grans temes relacionats amb el municipi, quan es tracta de la seguretat hi ha una divergència d’opinions. 

Lluís Puig explica al Govern i Oposició de Ràdio Capital de l’Empordà que tenen reunions constants amb els treballadors de l’ajuntament, com també la policia local. I la reclamació de més personal no només afecta a l’àrea de mobilitat i seguretat ha explicat. 

Però pel partit de l’oposició, la proposta per solucionar el problema no passa per les jubilacions.

Govern i Oposició a Ràdio Capital

Amb Palamós, Ràdio Capital de l’Empordà comença la seva cobertura de cara a les eleccions municipals del 2023. El primer cara a cara entre els dos polítics palamosins marca l’inici de la nova temporada del programa més polític de l’emissora baix empordanesa. 

L’objectiu de Ràdio Capital és realitzar un Govern i Oposició mensualment amb els polítics de diferents municipis baix empordanesos per poder apropar la política local a les nostres audiències. 

- Publicitat -